phone

Steffan fra Sjakk har fokus på at gøre haven grøn

2. maj 2019

Tørken i 2018 efterlod en lang række afsvedne græsplæner landet over, og for at dette ikke skal gentage sig i år, har butikselev Steffan Pedersen fra Sjakk i Give fokus på blandt andet denne problematik i sin fagprøve.

Steffan Gorm Pedersen er tæt på at være udlært som butikselv hos Sjakk i Give. Der er dog lige et par hurdler, han først skal over, inden
han kan kalde sig butiksassistent: Fagprøven og eksamen.

Han har som tema for sin fagprøve valgt konceptet "Gør haven grøn igen", og valget af dette tema hænger ikke mindst sammen med den landeplage af en tørkøre, som danske haveejere var ramt af i 2018.

- Tre måneder med tørke var virkelig hård ved mange græsplæner, så da jeg skulle vælge tema til min fagprøve gik jeg igang med at nærstudere en masse litteratur om græsplæner, gødning og plænerobotter. Det handlede for mig at finde ud af, hvordan man gøder, og med hvad man gøder, så man kan få en god og stærk græsplæne, der kan klare også tørken, fortæller Steffan Pedersen.

En af de ting, som Steffan har fået klarlagt er, at det handler om at styrke græssets rodnet, så det kan holde på vandet.

- Her kan man lære meget af, hvordan man eksempelvis tackler tørkeproblemer på de altid grønne og lækre golfbaner i Spanien. Her bruger man nemlig produktet BioNutria, som er en gødningspakke, der har virkelig god effekt, siger Steffan Pedersen.

Har lavet folder med gode råd

Han har også fokus på robotplæneklippere, som ud over at spare haveejeren for tid også gør mange gode ting for græsplænens vækst og trivsel.

- Robotten gøder løbende græsplænen med bioklip, forstået på den måde, at det afklippede græs bliver til en slags biologisk gødning til plænen. Det er dog klart, at robotten ikke har så meget at lave, når der er tørke, men generel ved almindeligt vejr er en robotklipper fantastisk for græsplænen, siger Steffan Pedersen.

Han lancerer i forbindelse med sin fagprøve en række tilbud på både robotklippere og BioNutria, og Steffan har ligeledes udarbejdet en folder til sine kolleger og til kunderne, som er en 6-trins guide, der viser, hvordan man "gør sin have grøn igen".

Til Sjakks store markeds/havedag skærtorsdag i uge 16 var Steffan naturligvis på banen med sine tilbud og gode råd til kunderne. En fin dag med høj solskin og godt med folk på den hyggelige markedsplads foran butikken, og dermed en rigtig fin platform for Steffan Pedersen til at udbrede sine budskaber.

Klik ind på artiklen fra Give Avisen her